dinsdag, december 30, 2014

Geluksgetallen oudejaarsloten Staatsloterij !




Vele duizenden Oudejaarsloten gaan er nu over de toonbank. Spelers kunnen zelf het eindcijfer van hun lotnummer kiezen. Heeft de Nederlander een geluksgetal? Wat is het meest populaire eindcijfer en vallen hier ook grote geldprijzen op? De Staatsloterij onderzocht de gekozen eindcijfers van de afgelopen jaren en de argumenten van spelers.
Vier op de tien Nederlanders heeft een geluksgetal. Gek genoeg geeft ruim de helft van deze mensen aan dat ze geen speciale reden hebben voor hun specifieke getal. Als er al een reden wordt gegeven voor een geluksgetal dan is dat veelal de geboorte dag (20 procent). De trouwdatum (4 procent) en de geboortedatum van de kinderen (3 procent) zijn een stuk minder populair.

Eindcijfer

Of het persoonlijke geluksgetal ook de keuze voor het eindcijfer van het Oudejaarslot bepaalt is niet bekend. “Wat we wel zien is dat eindcijfer 7 traditioneel populair blijft. In de afgelopen vier jaar werden de meeste Oudejaarsloten verkocht met dit eindcijfer,” legt Arjan van ‘t Veer, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij, uit.
Eindcijfer 0 is de laatste Oudejaarstrekkingen het minst populaire eindcijfer gebleken. Toch bleek juist dit getal het meest succesvol te zijn bij de Oudejaarstrekking van vorig jaar. Op eindcijfer 0 viel op 31 december 2013 een totaalbedrag van ruim 35 miljoen euro. Op eindcijfer 7 viel vorig jaar in totaal ruim 15 miljoen euro. “Zo zie je maar dat er geen peil op te trekken is welk eindcijfer het meeste geld oplevert. Het minst populaire eindcijfer kan maar zo het meeste geld opleveren,” aldus Arjan van ’t Veer.

Lotnummer

Op het populaire eindcijfer 7 viel in 2012 ‘slechts’ 300.000 euro. Hier tegenover stond een bedrag van ruim 35 miljoen euro dat viel op het meest succesvolle eindcijfer 3. Dit hoge bedrag werd voor het grootste deel bepaald door de hoofdprijs van 30 miljoen euro, die dat jaar op een lotnummer viel dat de 3 als eindcijfer had.
Hoe populair ‘de zeven’ dit jaar als eindcijfer is en hoeveel euro er wordt gewonnen met dit eindcijfer is bekend na afloop van de Oudejaarstrekking 2014. Het totale prijzenpakket van de komende Oudejaarstrekking is 70 miljoen euro, met onder andere een hoofdprijs van 30 miljoen euro en tien prijzen van 1 miljoen euro.


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

Geen opmerkingen: