dinsdag, juni 16, 2015

Het Waterloo Vijfje bij Primera van Hove

Het Waterloo Vijfje bij Primera van Hove

Het Waterloo Vijfje verschijnt ter ere van één van de bekendste veldslagen in de geschiedenis: de Slag bij Waterloo in 1815. De Prins van Oranje (de latere
Willem II) werd door sommigen de 'held van Waterloo' genoemd. Daarom is zijn steek, het kenmerkende hoofddeksel dat hij droeg, de basis voor het ontwerp van de keerzijde van het Waterloo Vijfje. De munt brengt heden en verleden bij elkaar: het portret van Koning Willem-Alexander is op de toekomst gericht.



Op 18 juni is het precies 200 jaar geleden dat de Slag bij Waterloo plaatsvond. Ter ere hiervan geeft het ministerie van Financiën een nieuwe herdenkingsmunt uit, geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. 

Eén van de bekendste veldslagen uit onze vaderlandse geschiedenis is de Slag bij Waterloo. Deze vond plaats op 18 juni 1815 bij het Belgische dorpje Waterloo. De strijdende partijen waren het leger van de Franse keizer Napoleon en de geallieerde legers van Groot-Brittannië, Pruisen, Hannover en Nederland.

Het Waterloo Vijfje is ontworpen door Marjolein Rothman. De Prins van Oranje (de latere Willem II) werd door sommigen de 'held van Waterloo' genoemd. Daarom is zijn steek, het kenmerkende hoofddeksel dat hij droeg, de basis voor het ontwerp van de keerzijde van het Waterloo Vijfje. De munt brengt heden en verleden bij elkaar: het portret van Koning Willem-Alexander is op de toekomst gericht. 

Het Waterloo Vijfje Zilver Proof en het Waterloo Tientje Goud Proof worden in gelimiteerde oplage geslagen. De munten worden geleverd in luxe verpakkingen.

Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

Geen opmerkingen: