vrijdag, augustus 31, 2012

Boekenbon bij Primera te koop !

Op 3 september 2012 start winkelketen Primera met de verkoop van de Boekenbon cadeaukaart. De nieuwe cadeaukaart sluit uitstekend aan bij de assortimenten boeken en cadeaukaarten.

De Boekenbon cadeaukaart wordt uiteindelijk de vervanger van de papieren Boekenbon. De Boekenbon cadeaukaart is bij Primera met een variabel bedrag op te waarderen tussen de 5 euro en 250 euro. In eerste instantie wordt de Boekenbon cadeaukaart alleen verkocht en kan deze niet worden verzilverd bij de Primera winkels. De Nederlandse Boekenbon heeft in overleg met haar leden besloten dat de cadeaukaart alleen te koop is bij Primera, maar niet inwisselbaar. Dit heeft te maken met regelgeving vanuit de Koninklijke Boekverkopersverbond, waarin is vastgelegd dat alleen de erkende boekhandel de Boekenbon cadeaukaart in mag nemen.

"De Boekenbon cadeaukaart is weer een mooie toevoeging binnen het assortiment cadeaukaarten, daarnaast draagt het bij aan de bekendheid van de plastic cadeaukaart in het algemeen. Het einde van de papieren bon lijkt in zicht nu één van de meest verkochte cadeaubonnen beschikbaar is als cadeaukaart" aldus Joost Bakker, assortimentsmanager bij Primera.

Primera is momenteel landelijk marktleider in cadeaukaarten met meer dan 70 cadeaukaarten in het assortiment. Het totale assortiment cadeaukaarten laat tot en met week 32 in 2012 cumulatief een omzetstijging van 69 % zien ten opzichte van 2011. De omzetstijging is exclusief nieuw geopende Primera winkels.

De omzet van het assortiment boeken is stabiel. Uit cijfers van GFK blijkt dat de landelijke boekenverkoop onder druk staat. Het goede resultaat bij Primera wordt veroorzaakt door de speciale uitgaven en de aandacht voor boeken tijdens de cadeaumomenten. Er wordt verwacht dat de toevoeging van de Boekenbon cadeaukaart de bekendheid van het assortiment boeken bij winkelketen Primera gaat vergroten


Zes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !! Primera van Hove.
Speel Euromillions Lotto Online

Geen opmerkingen: